pondelok 27. apríla 2020

Trošku zdravšia bublanina


Budeme potrebovať:
§        6 vajec
§        280 g trstinového cukru
§        1 balíček vanilkového cukru
§        150 ml oleja
§        150 ml vody
§        200 g hladkej špaldovej múky
§        150 g hladkej múky extra špeciál
§        1 kypriaci prášok do pečiva
§        čerstvé, mrazené alebo zavárané ovocie podľa chuti

Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý
sneh so štipkou soli.

Žĺtky vymiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom.
Miešame aspoň 4 - 5 minút, aby sa cukor dobre rozpustil.

Do žĺtkovo-cukrovej masy pridáme olej a vodu.

Mierne prešľaháme na slabých otáčkach.

Pridáme preosiatu zmes hladkej a špaldovej múky
zmiešanej s kypriacim práškom do pečiva ... 

... a sneh z bielkov. Miešame na nízkych otáčkach.

Plech vymastíme olejom a vysypeme polohrubou múkou.

Cesto vylejeme do plechu, môžeme si pomôcť stierkou.

Cesto je redšie, samé sa "rozleje" až k okrajom.
Môžeme mu pomôcť stierkou.

Do cesta poukladáme nakrájané ovocie.
Ja som zvolila mrazené brusnice a na štvrtiny
nakrájané zavárané broskyne.

Bublaninu vložíme do rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 35 - 40 minút.
Pri pečení kontrolujeme.

Ak je povrch zlatistý bublanina je upečená.
Presvedčíme sa špajlou. Zapichneme ju
do bublaniny, ak sa na nej neuchytilo žiadne
cesto, máme hotovo.

Bublaninu necháme vychladnúť, nakrájame na štvorce,
posypeme práškovým cukrom ...

... a maškrtíme bez výčitiek.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára