Budeme potrebovať:
§
1
Heru alebo Smetol (250 g ) - vytiahneme z chladničky skôr, aby bola mäkká
§
5
vajíčok
§
280 g práškového cukru
§
1
balíček vanilkového cukru
§
10
polievkových lyžíc mlieka
§
1
polievkovú lyžicu oleja
§
300 g hladkej múky
§
1
balíček kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. |
K žĺtkovo-cukrovej mase pridáme zmäknutú Heru ... |
... a jednu polievkovú lyžicu oleja. |
Ďalej pridáme desať polievkových lyžíc mlieka ... |
... múku ... |
... kypriaci prášok ... |
... a sneh. Všetko premiešame mixérom na nízkych otáčkach. Ak je cesto príliš husté, pridáme ešte mlieko. Hustota cesta závisí od použitej múky. |
Hlbší plech (veľkosť asi 25 x 38 cm) vymastíme ... |
.. a vysypme najlepšie polohrubou múkou. |
Cesto premiestnime do plechu ... |
... a stierkou rozotrieme ku okrajom. |
Hotovo. |
Pridáme ľubovoľné mrazené alebo zavárané ovocie. Ja som použila mrazené čučoriedky. |
Bublaninu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 35 - 40 minút (podľa rúry). |
Špajľou môžeme skontrolovať, či je upečená. Ak sa cesto nelepí je hotovo. Po vychladnutí bublaninu nakrájame a môžeme posypať práškovým aj vanilkovým cukrom. Sladké maškrtenie! |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára