streda 22. apríla 2020

Rýchla ovocná bublanina


Budeme potrebovať:

§        1 Heru alebo Smetol (250 g) - vytiahneme z chladničky skôr,  aby bola mäkká
§        5 vajíčok
§        280 g práškového cukru
§        1 balíček vanilkového cukru
§        10 polievkových lyžíc mlieka
§        1 polievkovú lyžicu oleja
§        300 g hladkej múky
§        1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Postup:
 
Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov vyšľaháme
tuhý sneh. Môžeme pridať štipku soli.

Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.

K žĺtkovo-cukrovej mase pridáme zmäknutú Heru ...

... a jednu polievkovú lyžicu oleja.

Ďalej pridáme desať polievkových lyžíc mlieka ...

... múku ...

... kypriaci prášok ...

... a sneh. Všetko premiešame mixérom na nízkych otáčkach.
Ak je cesto príliš husté, pridáme ešte mlieko.
Hustota cesta závisí od použitej múky. 

Hlbší plech (veľkosť asi 25 x 38 cm) vymastíme ...



.. a vysypme najlepšie polohrubou múkou.

Cesto premiestnime do plechu ...

... a stierkou rozotrieme ku okrajom.

Hotovo.

Pridáme ľubovoľné mrazené alebo zavárané ovocie.
Ja som použila mrazené čučoriedky.


Bublaninu vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov
a pečieme asi 35 - 40 minút (podľa rúry).

Špajľou môžeme skontrolovať,
či je upečená. Ak sa cesto nelepí je hotovo.
Po vychladnutí bublaninu nakrájame a môžeme posypať
práškovým aj vanilkovým cukrom.
Sladké maškrtenie!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára