pondelok 30. decembra 2024

Linecké koláčiky so Zlatým klasom

Budeme potrebovať:

  • 300 g preosiatej hladkej múky
  • 3 balíčky Zlatého klasu (á 40 g, spolu 120 g)
  • 120 g preosiateho práškového cukru
  • 250 masla alebo Hery 
  • 1 žĺtok
  • 1/4 čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • postrúhanú citrónovú kôru

Postup:

Do misky odvážime múku, práškový cukor, pridáme kypriaci prášok, Zlatý klas a premiešame, ďalej pridáme žĺtok, citrónovú kôru a maslo/Heru. Rukami vypracujeme nelepivé cesto. Cesto necháme 1 - 2 hodiny odpočívať v chladničke zabalené v potravinovej fólii. Vychladnuté cesto vyberieme aspoň 15 minút pred spracovaním z chladničky. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska. Do polovice koliesok vykrojíme malou vykrajovačkou otvor. Koláčiky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme asi 8 minút. Sledujeme, koláčiky nesmú zhnednúť. Vychladnuté koláčiky zlepíme džemom a posypeme práškovým cukrom. 














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára