Budeme potrebovať:
- 300 g preosiatej hladkej múky
- 3 balíčky Zlatého klasu (á 40 g, spolu 120 g)
- 120 g preosiateho práškového cukru
- 250 masla alebo Hery
- 1 žĺtok
- 1/4 čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- postrúhanú citrónovú kôru
Postup:
Do misky odvážime múku, práškový cukor, pridáme kypriaci prášok, Zlatý klas a premiešame, ďalej pridáme žĺtok, citrónovú kôru a maslo/Heru. Rukami vypracujeme nelepivé cesto. Cesto necháme 1 - 2 hodiny odpočívať v chladničke zabalené v potravinovej fólii. Vychladnuté cesto vyberieme aspoň 15 minút pred spracovaním z chladničky. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska. Do polovice koliesok vykrojíme malou vykrajovačkou otvor. Koláčiky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme asi 8 minút. Sledujeme, koláčiky nesmú zhnednúť. Vychladnuté koláčiky zlepíme džemom a posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára