Budeme potrebovať:
§
4
vajíčka
§
2
šálky hladkej múky
§
1
šálku práškového cukru
§
1
kypriaci prášok do pečiva
§
1
vanilkový cukor
§
250
ml šľahačkovej smotany
§
hrozienka,
kúsky čokolády, kandizované ovocie alebo aj nič J na dochutenie
1 šálka = 300 ml
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Môžeme pridať štipku soli, sneh bude krásne pevný. |
Pripravíme si šálku cukru .... |
.... a vymiešame ju so štyrmi žĺtkami. |
Pridáme dve šálky múky, kypriaci prášok, vanilkový cukor .... |
.... a smotanu. |
Všetko premiešame na malých otáčkach. |
Nakoniec pridáme sneh z bielkov, ktorý sme si vyšľahali na začiatku. |
Premiešame. Môžeme ručne alebo mixérom na malých otáčkach. |
Do cesta zapracujeme hrozienka, sušené ovocie, orechy, kúsky čokolády - čo máme doma. |
Formu na bábovku vymastíme a vysypeme polohrubou múkou. |
Cesto nalejeme do formy. |
A šup do rúry. Pečieme asi 40 minút pri 180 stupňoch. Ak chceme zistiť, či je bábovka upečená, zapichneme do nej drevenú šajlu, ak sa na ňu nenalepí cesto, je hotová. |
Bábovku necháme vychladnúť v prevrátenej forme (najlepšie na drevenej doske). Formu môžeme prikryť vlhkou utierkou. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára