utorok 14. apríla 2020

Jednoduchá šľahačková bábovka


Budeme potrebovať:

§        4 vajíčka
§        2 šálky hladkej múky
§        1 šálku práškového cukru
§        1 kypriaci prášok do pečiva
§        1 vanilkový cukor
§        250 ml šľahačkovej smotany
§        hrozienka, kúsky čokolády, kandizované ovocie alebo aj nič J na dochutenie

1 šálka = 300 ml

Postup:


Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Môžeme pridať štipku soli, sneh bude krásne pevný.

Pripravíme si šálku cukru ....


.... a vymiešame ju so štyrmi žĺtkami.

Pridáme dve šálky múky, kypriaci prášok, vanilkový cukor ....

.... a smotanu. 

Všetko premiešame na malých otáčkach. 

Nakoniec pridáme sneh z bielkov, ktorý sme si vyšľahali na začiatku.

Premiešame. Môžeme ručne alebo mixérom na malých otáčkach.


Do cesta zapracujeme hrozienka, sušené ovocie, orechy,
kúsky čokolády - čo máme doma.

Formu na bábovku vymastíme a vysypeme polohrubou múkou.

Cesto nalejeme do formy.

A šup do rúry. Pečieme asi 40 minút pri 180 stupňoch.
Ak chceme zistiť, či je bábovka upečená,
zapichneme do nej drevenú šajlu,
ak sa na ňu nenalepí cesto, je hotová.

Bábovku necháme vychladnúť v prevrátenej forme (najlepšie
na drevenej doske). Formu môžeme prikryť vlhkou utierkou.
Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára