piatok 12. januára 2024

Nekysnuté langoše



Budeme potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 1,5 - 2 zarovnané čajové lyžičky soli
  • 2 zarovnané čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 1 stredne veľký uvarený zemiak alebo 1 - 2 polievkové lyžice zemiakovej múčky
  • 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
  • 1 polievkovú lyžicu oleja
  • 1 vajce
  • 300 ml vody
  • olej na vyprážanie
  • kečup, syr, cesnak rozmiešaný v oleji na dochutenie

Postup:

Do misky odvážime múku, pridáme kypriaci prášok a soľ. Dobre premiešame. Ďalej pridáme vajce, zemiak, jogurt a vodu. Vypracujeme lepivé cesto, ak je príliš lepivé, pridáme ešte múku. Cesto rozdelíme na 6 - 8 častí, každú upravíme do malého bochníka a vyvaľkáme na pomúčenej doske valčekom na hrúbku asi 1 - 1,5 cm. Langoše vypražíme v rozpálenom oleji, hotové potrieme cesnakom alebo potrieme kečupom a posypeme syrom. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára