Budeme potrebovať:
- 500 g hladkej múky
- 1,5 - 2 zarovnané čajové lyžičky soli
- 2 zarovnané čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 vajce
- 1 stredne veľký uvarený zemiak alebo 1 - 2 polievkové lyžice zemiakovej múčky
- 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu
- 1 polievkovú lyžicu oleja
- 1 vajce
- 300 ml vody
- olej na vyprážanie
- kečup, syr, cesnak rozmiešaný v oleji na dochutenie
Postup:
Do misky odvážime múku, pridáme kypriaci prášok a soľ. Dobre premiešame. Ďalej pridáme vajce, zemiak, jogurt a vodu. Vypracujeme lepivé cesto, ak je príliš lepivé, pridáme ešte múku. Cesto rozdelíme na 6 - 8 častí, každú upravíme do malého bochníka a vyvaľkáme na pomúčenej doske valčekom na hrúbku asi 1 - 1,5 cm. Langoše vypražíme v rozpálenom oleji, hotové potrieme cesnakom alebo potrieme kečupom a posypeme syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára