pondelok 13. novembra 2023

Nutelové dánske šišky

 Budeme potrebovať:

  • Nutellu (odporúčame len Nutellu, lacnejšie čokoládové nátierky sa môžu roztekať)
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 šálky mlieka
  • štipku soli
  • 2 vajcia
  • 50 g masla alebo Hery
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
  • ½ čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Postup:

Rozbijeme vajíčka. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sne. Múku zmiešame s kypriacim práškom, sódou a štipkou soli. Premiešame lyžicou. Pridáme maslo, žĺtky, cukor a mlieko. Prešľaháme ručný šľahačom. Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Všetko premiešame. Panvicu na ebelskiver rozpálime. Jamky vymastíme. Do každej jamky nalievame asi do troch štvrtín cesto. Na cesto v každej jamke lyžičkou alebo cukrárskym vreckom pridáme Nutellu. Po 2 – 3 minútach šišky obrátime pomocou vidličky a opečieme z druhej strany. Hotové „Ebelskiver“ posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára