utorok 31. marca 2020

Nadýchané pagáčiky bez kysnutia


Budeme potrebovať:
§        250 g polohrubej múky
§        125 g Hery alebo iného rastlinného tuku
§        125 g postrúhaného tvrdého syra
§        125 g kyslej smotany
§        1 vajce
§        1 kypriaci prášok do pečiva
§        ½ čajovej lyžičky soli

§        1 vajce na potieranie
§        sezamové alebo iné semienka na posýpanie

Postup:

Do misky odvážime múku a zmiešame ju s kypriacim práškom. Ďalej pridáme Heru, syr, smotanu, vajce a soľ.

Vypracujeme hladké nelepivé cesto. Ak sa lepí, pridáme trochu múky.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, preložíme ....

... a znova vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.

Povykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Ja som zvolila zúbkované ováliky.

Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie ....

.... natrieme vajíčkom ....

.... a posypeme sezamom.

Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 10 minút pri teplote 180 stupňov.

Počas pečenia pagáčiky krásne rastú.

Pagáčiky upečieme do zlatista. Hotovo!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára