nedeľa 22. marca 2020

Smotanovo-gaštanová bábovka


Budeme potrebovať:
§        1 balenie gaštanového pyré (250 g)
§        4 vajíčka
§        1 šľahačkovú smotanu (250 ml)
§        100 g práškového cukru (môže byť aj menej)
§        1 balíček vanilkového cukru
§        130 g hladkej špaldovej múky
§        ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Postup:

Rozbijeme vajíčka, oddelíme bielky a žĺtky. Do bielkov pridáme štipku soli ...

.... a vyšľaháme tuhý sneh.

Do druhej misy dáme žĺtky, gaštanové pyré ...

... pridáme práškový a vanilkový cukor ....

... a vyšľaháme.

Pridáme múku, smotanu, premiešame a nakoniec zapracujeme sneh z bielkov.

Cesto je hotové.

Formu na bábovku vymastíme, vysypeme polohrubou múkou ...

... a naplníme cestom. Bábovku dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 40 minút. 

Upečenú bábovku vytiahneme z rúry, prevrátime a necháme vychladnúť vo forme. Navrch môžeme dať vlhkú utierku.

Po 5 - 10 minútach môžeme bábovku vyklopiť z formy, posypať cukrom a okoštovať.
Dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára