Budeme potrebovať:
§
1 balenie gaštanového pyré (250 g)
§
4 vajíčka
§
1 šľahačkovú smotanu (250 ml)
§
100 g práškového
cukru (môže byť aj menej)
§
1 balíček vanilkového cukru
§
130 g hladkej
špaldovej múky
§
½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
|
Rozbijeme vajíčka, oddelíme bielky a žĺtky. Do bielkov pridáme štipku soli ... |
|
.... a vyšľaháme tuhý sneh. |
|
Do druhej misy dáme žĺtky, gaštanové pyré ... |
|
... pridáme práškový a vanilkový cukor .... |
|
... a vyšľaháme. |
|
Pridáme múku, smotanu, premiešame a nakoniec zapracujeme sneh z bielkov. |
|
Cesto je hotové. |
|
Formu na bábovku vymastíme, vysypeme polohrubou múkou ... |
|
... a naplníme cestom. Bábovku dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 40 minút. |
|
Upečenú bábovku vytiahneme z rúry, prevrátime a necháme vychladnúť vo forme. Navrch môžeme dať vlhkú utierku. |
|
Po 5 - 10 minútach môžeme bábovku vyklopiť z formy, posypať cukrom a okoštovať. Dobrú chuť. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára