Budeme potrebovať:
§
300 g hladkej múky
§
salajku
na špic noža (ak nemáme nahradíme ju 1 čajovou lyžičkou kypriaceho prášku do pečiva, ale salajka - jelenia soľ - je lepšia)
§
120 g práškového cukru
§
200 g Hery
§
100 g mletých lieskových
orieškov
§
1
polievkovú lyžicu mlieka
§
3
žĺtky
§
marhuľový
džem alebo Nutelu na spájanie
§
práškový
cukor na posypanie
Postup:
|
Do misy odvážime múku, pridáme na špic noža salajky, oriešky, práškový cukor, Heru, mlieko a žĺtky. |
|
"Na špic noža" znamená asi toto. Ak nemáme salajku (jeleniu soľ), môžeme ju nahradiť 1 čajovou lyžičkou kypriaceho prášku do pečiva. |
|
A miesime, cesto je najprv sypké, musíme poriadne miesiť. |
|
Po niekoľkých minútach miesenia je cesto hotové. |
|
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň dve hodiny. |
|
Po dvoch hodinách (môžeme aj neskôr) vyberieme cesto z chladničky, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 0,3 cm .... |
|
... oválnou formičkou (môžeme aj inou) .... |
|
.... vykrajujeme koláčiky. |
|
Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov 8 - 10 minút. Dávame pozor, aby ováliky nezhnedli, zostali bledé, no aby boli prepečené. |
|
Vychladnuté koláčiky spájame Nutelou alebo marhuľovým džemom. |
|
Pozlepované koláčiky rozložíme na tácku ... |
|
... a posypeme ich práškovým cukrom. |
|
Ováliky preložíme do plechovice alebo inej uzatvárateľnej nádoby, aby zmäkli a čakáme, kým nám ich maškrtníci nevyjedia. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára