streda 29. decembra 2021

Zemiakové pagáčiky s bylinkami

 


Budeme potrebovať:

  • 190 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 150 g Hery
  • 150 g postrúhaných varených zemiakov (zemiaky uvaríme vopred v šupke, očistíme a postrúhame
  • 1 čajová lyžičiek sušených byliniek podľa vlastného výber (rozmarín, medvedí cesnak, petržlenová vňať, oregano ...)
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 malý varený postrúhaný zemiak na dokončenie
  • 1 vajce na potieranie
  • semienka alebo hrubozrnná soľ na posypanie
Postup:
Do misky odvážime múku, Heru,
postrúhaný zemiak, kyslú smotanu.
Pridáme bylinky (použila som medvedí cesnak) a soľ. 

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm.

Na cesto nastrúhame malý zemiak.

Cesto preložíme na polovicu.

A ešte raz preložíme a znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
 Z cesta povykrajujeme kolieska ...

... a rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Kolieska ponatierame rozšľahaným vajíčkom ...

... a posypeme semienkami alebo soľou. 

Pagáčiky upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. 

Koláčiky pečieme asi 12 - 15 minút do zlatista. 

Hotovo.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára