Budeme potrebovať:
- 190 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička soli
- 150 g Hery
- 150 g postrúhaných varených zemiakov (zemiaky uvaríme vopred v šupke, očistíme a postrúhame
- 1 čajová lyžičiek sušených byliniek podľa vlastného výber (rozmarín, medvedí cesnak, petržlenová vňať, oregano ...)
- 150 g kyslej smotany
- 1 malý varený postrúhaný zemiak na dokončenie
- 1 vajce na potieranie
- semienka alebo hrubozrnná soľ na posypanie
Postup:
Do misky odvážime múku, Heru, postrúhaný zemiak, kyslú smotanu. Pridáme bylinky (použila som medvedí cesnak) a soľ. |
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. |
Na cesto nastrúhame malý zemiak. |
Cesto preložíme na polovicu. |
A ešte raz preložíme a znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Z cesta povykrajujeme kolieska ... |
... a rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. |
Kolieska ponatierame rozšľahaným vajíčkom ... |
... a posypeme semienkami alebo soľou. |
Pagáčiky upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. |
Koláčiky pečieme asi 12 - 15 minút do zlatista. |
Hotovo. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára