Tieto koláčiky sú pripravené zo špeciálnej zmesi, ktorá sa dá kúpiť. S cestom sa veľmi dobre pracuje a koláčiky po upečení vyzerajú ako z cukrárne. Zvládnu ich aj menej zdatní pekári.
Budeme potrebovať:
- 1 Heru
- 1 vajce
- 1 balíček citrónového cukru alebo 1/2 čajovej lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
- zmes na špaldové linecké koláčiky
Postup:
Do misky vysypeme balíček "Špaldové linecké cesto. |
Pridáme 1 vajce, 1 Heru a 1 citrónový cukor (alebo kôru). |
Rukami vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odpočívať v chladničke. |
Cesto vyberieme z chladničky 15 minút pred vaľkaním. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,3 cm a vykrajujeme tvary. |
Na polovici koláčikov vytvoríme malou vykrajovačkou otvor. |
Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 8 minút. |
Koláčiky necháme vychladnúť. |
Na plnú polovicu kolieska natrieme džem. |
Prikryjeme ho koláčikom s otvorom. |
Koláčiky posypeme cukrom. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára