pondelok 27. decembra 2021

Orechové kolieska trakovickej babičky

Budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 150 g Hery
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g pomletých orechov
  • 2 žĺtky
  • 1 balíček vanilkového cukru
Na zlepenie:
  • maslový krém (zmiešame 250 g zmäknutého masla, 1 vanilkový cukor, 3 polievkové lyžice práškového cukru)
  • ovocný lekvár 
Na polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 50 g tuku (napr. Smetol)

Postup:

Do misky odvážime múku, práškový cukor, orechy,
Heru, pridáme vanilkový cukor a 2 vajíčka.

Vypracujeme nelepivé cesto. Zabalíme ho do fólie
a necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny
(najlepšie do druhého dňa).

Cesto vyberieme z chladničky asi pol hodinu pred vaľkaním.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske
na hrúbku 0,4 cm a vykrajujeme kolieska.

Kolieska rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút.

Upečené kolieska vyberieme z rúry a necháme ich chvíľu
chladnúť na plechu. Horúce sú veľmi krehké a rozpadali by sa. 

Vychladnuté kolieska spájame lekvárom alebo maslovou plnkou. 

Pozlepované kolieska polejeme
čokoládovou polevou a posypeme cukrovými ozdobami.  

Koláčiky uložíme do chladničky, aby poleva
a plnka stuhli. Plníme aspoň 1 deň pred podávaním. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára