Budeme potrebovať:
Na cesto:
- 650 g hladkej múky
- 350 g Palmarínu
- 1 vajce
- 125 ml šľahačkovej smotany
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Na potieranie:
- 1 vajce
- hrubozrnnú soľ
- bylinkovú soľ prípadne semienka podľa vlastného výberu (rasca, mak, sezam, čierna rasca)
Postup:
Múku preosejeme, odvážime do misky, pridáme soľ a premiešame. |
Pridáme odvážený Palmarin, vajíčko a smotanu. |
Vymiesime nelepivé cesto. |
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a formičkou vykrajujeme praclíky. |
Praclíky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich hrubozrnnou soľou a semienkami alebo korením. Ja som posýpala bylinkovou soľou. |
Praclíky vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 10 minút. |
Hotovo. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára