Budeme potrebovať:
Na rozkvas:
- 160 g celozrnnej ražnej múky (môžeme použiť aj hladkú bielu múku alebo múku T650, ak máme radi biele pečivo.
- 1 polievkovú lyžicu kvásku
- 180 g vody
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku soli
- 260 g vlažnej vody
Postup:
Večer si pripravíme rozkas:
Do misky odvážime ražnú múku, pridáme vodu a kvások. |
Premiešame .... |
... a zakryjeme utierkou. Rozkvas necháme "pracovať" do rána. |
Ráno do rozkvasu pridáme hladkú múku, ... |
... olej, soľ a vodu. |
Vypracujeme nelepivé cesto. Začať môžeme stierkou, aby sa nám cesto nelepilo na ruky a domiesime ho rukami. |
Vymiesené cesto ... |
... prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi 2 hodiny. |
Po dvoch hodinách je cesto krásne nakysnuté. |
Cesto preložíme na pomúčenú dosku ... |
... a nožom ho rozdelíme na štyri rovnaké diely. Každý diel mierne stlačíme rukou ... |
... a vyvaľkáme ho to guľatého tvaru. |
Cesto presťahujeme na plech (môže to byť okrúhly plech na pizzu ale aj obyčajný plech vystlaný papierom na pečenie). |
Pizzu natrieme rajčinovým pretlakom alebo kečupom a pridáme surovinypodľa vlastnej fantázie a chuti. Všetko posypeme strúhaným syrom a oregánom. |
Pizza 4 druhy syra je hotová. |
Pizza šunka-syr-olivy-kukurica. Dobrú chuť! |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára