streda 24. februára 2021

Škoricové srdiečka

Recept na škoricové srdiečka priniesla na Varešku Ninka Landigová. Dostala ho od výbornej cukrárky pani Anky Drgoňovej.  Ninka je už stredoškoláčka, takže tento recept máme už dobrých 7 rokov. 



 Budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g Hery
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 1 vajce
  • 5 polievkových lyžíc pomletých orechov
  • 2 ks čokoládového pudingu (prášok)
  • 1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky postrúhanej citrónovej kôry
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • jahodový džem na zlepovanie
  • škoricový cukor na posypanie
Postup:
Do misy preosejeme múku, pridáme práškový cukor, orechy, ...

... pudingy, škoricu, Heru, kypriaci prášok a citrónovú kôru.

Vypracujeme nelepivé cesto a necháme ho odpočívať
v chlade aspoň 1 hodinu.

Vychladnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm. 

Povykrajujeme srdiečka.


Srdiečka rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.


Srdiečka pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 7 - 8 minút.
Srdiečka nesmú zhnednúť.

Upečené srdiečka necháme vychladnúť.

Vychladnuté srdiečka zlepíme jahodovým alebo iným džemom.
Na jedno srdiečko nanesieme džem a priklopíme ho druhým srdiečkom.

Zlepené srdiečka posypeme škoricovým alebo práškovým cukrom.

Dobrú chuť.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára