streda 31. marca 2021

Linecké vajíčka

 Budeme potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g Hery
  • 1 balíček vanilkového cukru 
  • postrúhanú kôru z 1 bio citróna
  • 1 žĺtok
  • štipku soli
  • práškový cukor na posypanie
  • pomarančový alebo marhuľový džem na zlepovanie (môžeme použiť rôzne džemy žltej alebo oranžovej farby)

Postup:

Do misky odvážime preosiaty práškový cukor, vanilkový cukor
a múku, pridáme štipku  soli a premiešame.

Studenú Heru nakrájame na kocky, kôru z citróna postrúhame. 

Nakoniec pridáme žĺtok.

Rukami vypracujeme cesto.

Ak sa cesto lepí, posypeme ho trochou múky a premiesime.

Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme ho
do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm.

Vykrojíme vajíčka.


Menším kruhom vykrojíme na každom druhom vajíčku otvor.

Vykrojíme bližšie smerom k spodnej časti vajíčka.

Vajíčka poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.


Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 7 - 10 minút. 

Vajíčka nám nesmú zhnednúť.

Hotové vajíčka necháme vychladnúť na rovnej podložke.

Plné vajíčko natrieme pomarančovým džemom ...

a priklopíme vajíčkom s otvorom.

Pozlepované vajíčka posypeme práškovým cukrom. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára