štvrtok 3. decembra 2020

Pomarančovo-kokosové crincles

Dva recepty na popraskance (crincles) na našom blogu už máme. No tieto sú asi naj!
Voňajú po pomarančoch, kokose, na povrchu  sú chrumkavé a vo vnútri krásne mäkké. 

Budeme potrebovať:
  • 60 g masla 
  • 2 vajíčka
  • 120 g hnedého cukru (môže byť aj krupicový cukor)
  • 1 vanilkový cukor
  • 300 g hladkej múky
  • 140 g jemno strúhaného kokosu (kokosovej múčky)
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 1 pomaranč (šťavu a kôru z neho)
  • práškový a kryštálový cukor na obaľovanie
Postup:
Do misky odvážime cukor, maslo pokrájané na menšie kúsky,
pridáme vajíčka a vanilkový cukor.


Všetko vyšľaháme ručným šľahačom do peny.


Pridáme múku zmiešanú s kpyriacim práškom,
 kokosovú múčku, štipku soli ...


... postrúhanú kôru z celého pomaranča,
šťavu z jedného pomaranča ...


... a vypracujeme nelepivé cesto.
Ak sa cesto lepí (závisí od veľkosti pomaranča),
pridáme ešte múku.


Z cesta formujeme guľky o veľkosti väčšieho vlašského orecha.


Každú guľku obalíme v zmesi práškového a kryštálového cukru.


Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.


Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 12 minút.

Guľôčky pri pečení kontrolujeme, aby nám nezhnedli. 












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára