utorok 29. decembra 2020

Prekladané tvarohové pagáčiky

 Budeme potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 250 g tvarohu (jedna kocka)
  • 1 Palmarin (250 g)




Postup:
Do misky odvážime múku a zmiešame ju
s kypriacim práškom do pečiva.

Pridáme tvaroh, soľ, smotanu
a studený Palmarin pokrájaný na menšie kúsky.


Vypracujeme nelepivé cesto.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm,  ...

... preložíme na polovicu, 

... ešte raz preložíme ...

... a ešte raz preložíme.

Znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm
a vykrajujeme kolieska. 

Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie,
natrieme vajíčkom a posypeme rascou, sezamom,
čiernou rascou alebo inými semienkami. 

Pagáčiky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov
asi 12 minút. Počas pečenia sa krásne zdvihnú. 

Hotovo. Výborné sú s cesnakovým dipom. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára