Budeme potrebovať:
- 300 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 čajovú lyžičku soli
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 250 g tvarohu (jedna kocka)
- 1 Palmarin (250 g)
Postup:
Do misky odvážime múku a zmiešame ju s kypriacim práškom do pečiva. |
Vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm, ... |
... preložíme na polovicu, |
... ešte raz preložíme ... |
... a ešte raz preložíme. |
Znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme kolieska. |
Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme vajíčkom a posypeme rascou, sezamom, čiernou rascou alebo inými semienkami. |
Pagáčiky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 12 minút. Počas pečenia sa krásne zdvihnú. |
Hotovo. Výborné sú s cesnakovým dipom. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára