štvrtok 26. novembra 2020

Vanilkové rožky našej babičky

Vianoce bez vanilkových rožtekov zo starej kuchárskej knihy našej babičky by neboli pravé Vianoce. Upečte ich aspoň z trojnásobnej dávky a nechajte odležať aspoň dva týždne. Budú krehké a voňavé. 
















Budeme potrebovať:
  • 120 g hladkej múky
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 30 g práškového cukru
  • 100 g Hery 
  • vanilkový cukor na obaľovanie
Postup:
Do misy odvážime preosiatu múku, pridáme pomleté orechy, ...

... práškový cukor ...

... a Heru pokrájajú na kocky.

Vypracujeme cesto. Ak sa cesto lepí na ruky,
trochu ho pomúčime. Cesto môžeme ihneď spracovať. 
Lepšie je, zabaliť ho do fólie
a nechať v chlade odpočívať aspoň hodinu.

Z cesta vyformujeme guľôčky o veľkosti vlašského orecha.

Rukami guľôčky vyvaľkáme do tvaru rožteka.

Rožteky nesmú byť úplne tenké.

Rožteky poukadáme na plech vystlaný papierom na pečenie.


Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 12 minút. 
Rožteky nesmú zhnednúť, preto ich kontrolujeme.

Nachystáme si vanilkový cukor. 

Rožteky sú upečené.
Ešte horúce rožteky obalíme vo vanilkovom cukre.


Obalíme z každej strany. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára