streda 18. novembra 2020

Jablkové palacinky

 Budeme potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 1/2 l mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 4 vajíčka alebo 20 prepeličích vajíčok
  • 1/2 kg obielených postrúhaných jabĺk 
  • štipka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 - 2 polievkové lyžice práškového cukru podľa sladkosti jabĺk

Postup:

Do misy odvážime múku premiešanú so štipkou soli
a kypriacim práškom, pridáme postrúhané jablká,
vanilkový cukor, ...

... mlieko a vajíčka (ja som pridala zdravé prepeličie).



Všetko premiešame.

Palacinky smažíme na vymastenej panvici.Sú hrubšie ako
klasické palacinky, tvarom pripomínajú zemiakové placky.
Môžeme ich pripravovať aj na lievancovej panvici
alebo vyrábať menšie tvary.





Hotovo. Palacinky môžeme poprášiť cukrom
alebo natrieť domácim džemom či nutellou. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára