Budeme potrebovať:
- 300 g hladkej múky
- 1/2 l mlieka
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 4 vajíčka alebo 20 prepeličích vajíčok
- 1/2 kg obielených postrúhaných jabĺk
- štipka soli
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 - 2 polievkové lyžice práškového cukru podľa sladkosti jabĺk
Postup:
Do misy odvážime múku premiešanú so štipkou soli a kypriacim práškom, pridáme postrúhané jablká, vanilkový cukor, ... |
Všetko premiešame. |
Palacinky smažíme na vymastenej panvici.Sú hrubšie ako klasické palacinky, tvarom pripomínajú zemiakové placky. Môžeme ich pripravovať aj na lievancovej panvici alebo vyrábať menšie tvary. |
Hotovo. Palacinky môžeme poprášiť cukrom alebo natrieť domácim džemom či nutellou. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára