pondelok 2. novembra 2020

Jablková výživa

Budeme potrebovať:

  • 2 kg očistených jabĺk zbavených jadrovníkov
  • 150 ml vody
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 200 g kryštálového cukru
Postup:
Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a vložíme do hrnca.
Podlejeme vodou a dusíme.

Jablká dusíme asi 30 minút. Ak je to potrebné,
prilejeme ešte trochu vody.

Počas dusenia jabĺk odvážime 200 g cukru, zmiešame ho s vanilkovým
cukrom a pudingom. Sypkú zmes premiešame lyžičkou.

Cukrovo-pudingovú zmes pridáme k zmäknutým duseným jablkám.

Premiešame ...

.... a dusíme ešte asi 10 minút.

Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.

Za stáleho miešania povaríme ešte asi 5 minút.


Naplníme do malých pohárikov, zaviečkujeme ...

... a otočíme hore dnom, aby sa viečko "prichytilo".

Hotovo. 

Za tento recept ďakujem p. Marte Krajčovičovej.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára