Budeme potrebovať:
- 2 kg očistených jabĺk zbavených jadrovníkov
- 150 ml vody
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vanilkový puding
- 200 g kryštálového cukru
Postup:
Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a vložíme do hrnca. Podlejeme vodou a dusíme. |
Jablká dusíme asi 30 minút. Ak je to potrebné, prilejeme ešte trochu vody. |
Počas dusenia jabĺk odvážime 200 g cukru, zmiešame ho s vanilkovým cukrom a pudingom. Sypkú zmes premiešame lyžičkou. |
Cukrovo-pudingovú zmes pridáme k zmäknutým duseným jablkám. |
Premiešame ... |
.... a dusíme ešte asi 10 minút. |
Zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. |
Za stáleho miešania povaríme ešte asi 5 minút. |
Naplníme do malých pohárikov, zaviečkujeme ... |
... a otočíme hore dnom, aby sa viečko "prichytilo". |
Hotovo. Za tento recept ďakujem p. Marte Krajčovičovej. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára