Budeme potrebovať:
- 200 g hladkej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 50 g kryštálového alebo hnedého cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 žĺtky
- 2 polievkové lyžice oleja
- 250 ml mlieka
- sneh ušľahaný z dvoch bielkov a štipky soli
Postup:
- Do misky odvážime múku, cukor, pridáme kypriaci prášok, vanilkový cukor a premiešame vareškou alebo lyžicou. Ďalej pridáme žĺtky, olej, mlieko a všetko vyšľaháme ručným šľahačom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho vareškou alebo na nízkych otáčkach mixéra do vyšľahaného cesta.
- Rozpálime si panvicu na lievance, jamky natrieme olejom, do každej jamky vlejeme cesto a opekáme najprv z jednej a potom z druhej strany.
- Hotové lievance natrieme džemom, čokoládou, posypeme grankom, práškovým cukrom. Môžeme aj zlepovať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára