štvrtok 3. februára 2022

Lievance


Budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 50 g kryštálového alebo hnedého cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 250 ml mlieka
  • sneh ušľahaný z dvoch bielkov a štipky soli
Postup:
  • Do misky odvážime múku, cukor, pridáme kypriaci prášok, vanilkový cukor a premiešame vareškou alebo lyžicou. Ďalej pridáme žĺtky, olej, mlieko a všetko vyšľaháme ručným šľahačom. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho vareškou alebo na nízkych otáčkach mixéra do vyšľahaného cesta.
  • Rozpálime si panvicu na lievance, jamky natrieme olejom, do každej jamky vlejeme cesto a opekáme najprv z jednej a potom z druhej strany.
  • Hotové lievance natrieme džemom, čokoládou, posypeme grankom, práškovým cukrom. Môžeme aj zlepovať.

































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára