štvrtok 17. februára 2022

Minipizza bez kysnutia

Budeme potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 6 polievkových lyžíc oleja (olivový, slnečnicový)
  • 150 ml vody
  • kečup alebo rajčinový pretlak (hustý)
  • olivy, kukuricu, šunku
  • oregano alebo iné bylinky na posypanie
  • postrúhaný syr

Postup:

Do misky odvážime múku, pridáme soľ
a kypriaci prášok, premiešame lyžicou
alebo vareškou a pridáme vodu a olej. 

Vypracujeme nelepivé cesto, ak sa lepí, pomúčime ho. 

Cesto rukami upravíme do väčšieho valčeka ...

... a rozdelíme na 3 - 9 kusov podľa toho,
 aké veľké pizze chceme vyrobiť.

Každú "loptičku cesta" stlačíme rukou ...

... a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 - 0,7 cm.
Vyvaľkané pizze môžeme ihneď položiť na papier na pečenie
a až potom dochutiť, vyhneme sa tým prilepeniu na pracovnú dosku.

Cesto natrieme kečupom alebo
 rajčinovým pretlakom,
pridáme suroviny podľa vlastného výberu (šunka, kukurica, olivy ...).

Nakoniec posypeme syrom a bylinkami.


Pizze rozložíme na plech.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 12 minút.


Pri miesení si môžeme pomôcť stierkou,
cesto sa nám nebude lepiť na ruky.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára