Budeme potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 6 polievkových lyžíc oleja (olivový, slnečnicový)
- 150 ml vody
- kečup alebo rajčinový pretlak (hustý)
- olivy, kukuricu, šunku
- oregano alebo iné bylinky na posypanie
- postrúhaný syr
Postup:
Do misky odvážime múku, pridáme soľ a kypriaci prášok, premiešame lyžicou alebo vareškou a pridáme vodu a olej. |
Vypracujeme nelepivé cesto, ak sa lepí, pomúčime ho. |
Cesto rukami upravíme do väčšieho valčeka ... |
... a rozdelíme na 3 - 9 kusov podľa toho, aké veľké pizze chceme vyrobiť. |
Každú "loptičku cesta" stlačíme rukou ... |
... a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 - 0,7 cm. Vyvaľkané pizze môžeme ihneď položiť na papier na pečenie a až potom dochutiť, vyhneme sa tým prilepeniu na pracovnú dosku. |
Cesto natrieme kečupom alebo rajčinovým pretlakom, pridáme suroviny podľa vlastného výberu (šunka, kukurica, olivy ...). |
Nakoniec posypeme syrom a bylinkami. |
Pizze rozložíme na plech. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 12 minút. |
Pri miesení si môžeme pomôcť stierkou, cesto sa nám nebude lepiť na ruky. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára