Budeme potrebovať:
- 300 g hladkej múky
- 100 g tvrdého postrúhaného syra
- 250 g Palmarinu
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
- 1 vajce
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 polievková lyžica kvásku
- vajce na potieranie
- semienka na posypanie
Postup:
Do misky odvážime múku, pridáme vajce,
Palmarin nakrájaný na kúsky, syr, smotanu, soľ a kvások. Vypracujeme cesto, vložíme ho do misky ... ... a zakryjeme vekom alebo fóliou.
Vložíme ihneď na 12 - 16 hodín do chladničky.Po 12 - 16 hodinách cesto vyberieme z chladničky,
hneď ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,4 cm.Vyvaľkané cesto preložíme ... ... a ešte raz preložíme. Znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,4 - 0,5 cm
a vykrajujeme kolieska.Pagáčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme vajíčkom, posypeme semienkami ... ... a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 - 12 minút. Pečieme do zlatista. Hotovo!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára