štvrtok 3. februára 2022

Kváskové pagáče

Budeme potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g tvrdého postrúhaného syra
  • 250 g Palmarinu
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica kvásku
  • vajce na potieranie
  • semienka na posypanie

Postup:


Do misky odvážime múku, pridáme vajce,
Palmarin nakrájaný na kúsky, syr, smotanu, soľ a kvások. 

Vypracujeme cesto, vložíme ho do misky ...

... a zakryjeme vekom alebo fóliou.
Vložíme ihneď na 12 - 16 hodín do chladničky.

Po 12 - 16 hodinách cesto vyberieme z chladničky,
hneď ho vyvaľkáme na hrúbku asi 0,4 cm.

Vyvaľkané cesto preložíme ...

... a ešte raz preložíme.

Znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,4 - 0,5 cm
a vykrajujeme kolieska.

Pagáčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Natrieme vajíčkom, posypeme semienkami ...

... a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 - 12 minút.

Pečieme do zlatista.

Hotovo!






























Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára