Veľmi chutné a jednoduché keksíky. Vyskúšajte ich chrumkať namiesto chipsov. Sú určite zdravšie 😉.
Budeme potrebovať:
- 150 g ražnej celozrnnej múky
- 150 g hladkej múky
- 1 balíček sušeného droždia (7 g)
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky
- 50 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 150 g postrúhaného tvrdého syra
- 180 ml teplej vody
- semienka, soľ a bylinky na posypanie
Postup:
Do misky odvážime hladkú a ražnú múku. |
Pridáme soľ, droždie, červenú papriku, ... |
maslo a postrúhaný syr. |
Pridáme vlažnú vodu. |
Vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto vyvaľkáme do tvaru gule a prikryjeme utierkou. Necháme kysnúť asi 1 hodinu. |
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. |
Rozdelíme ho na dve polovice. |
Každú polovicu cesta vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 - 0,4 cm. |
Cesto potrieme vodou (štetec namáčame do vody) a posypeme semienkami, soľou alebo bylinkami. Ja som použila rozmarín. |
Radielkom cesto narežeme na približne rovnaké štvorce. |
Štvorce poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút. |
Keksíky sú upečené, keď sú zlatisté. |
Hotovo. Môžeme chrúmať. Dobrú chuť! |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára