Výborné mafiny, ktoré vydržia dlho mäkké a vláčne. Pri pečení vonia celý dom a môžete si ich vziať aj na desiatu do školy.
Budeme potrebovať:
- 240 g polohrubej múky
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 80 g krupicového alebo kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru (20 g)
- 1 vajce
- 150 ml mlieka
- 70 ml oleja
- 1 gaštanové pyré (250 g - rozmrazené)
Postup:
Do misky odvážime cukor, pridáme mlieko, vanilkový cukor, olej a vajce. |
Všetko prešľaháme ručným šľahačom. |
Pridáme múku, kypriaci prášok a gaštanové pyré, ktoré rozdrobíme na menšie kúsky. |
Znova všetko prešľaháme. |
Cesto nesmie byť príliš husté, no ani príliš riedke. |
Formu na mafiny vymastíme a vysypeme múkou alebo vyložíme papierovými košíčkami. |
Košíčky naplníme cestom. Môžeme pridať aj čokoládu polámanú na menšie kúsky, no nemusíme. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. |
Pripravíme si šľahačku alebo rozmiešame mascarpone s 1 vanilkovým cukrom a trochou smotany. |
Mafiny vyberieme z plechu, necháme ich vychladnúť. |
Na každú mafinu nanesieme šľahačku alebo mascarpone. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára