utorok 20. apríla 2021

Gaštanové mafiny

Výborné mafiny, ktoré vydržia dlho mäkké a vláčne. Pri pečení vonia celý dom a môžete si ich vziať aj na desiatu do školy. 



Budeme potrebovať:

  • 240 g polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 80 g krupicového alebo kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru (20 g)
  • 1 vajce
  • 150 ml mlieka
  • 70 ml oleja
  • 1 gaštanové pyré (250 g - rozmrazené)
Postup:
Do misky odvážime cukor, pridáme mlieko, vanilkový cukor, olej a vajce.

Všetko prešľaháme ručným šľahačom.

Pridáme múku, kypriaci prášok a gaštanové pyré,
ktoré rozdrobíme na menšie kúsky.

Znova všetko prešľaháme.

Cesto nesmie byť príliš husté, no ani príliš riedke.

Formu na mafiny vymastíme a vysypeme múkou
 alebo vyložíme papierovými košíčkami.

Košíčky naplníme cestom. Môžeme pridať aj čokoládu
polámanú na menšie kúsky, no nemusíme.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. 

Pripravíme si šľahačku alebo rozmiešame
mascarpone s 1 vanilkovým cukrom a trochou smotany.

Mafiny vyberieme z plechu, necháme ich vychladnúť.

Na každú mafinu nanesieme šľahačku alebo mascarpone. 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára