štvrtok 29. apríla 2021

Ako si pripravíme snehový krém

Snehovým krémom môžeme plniť šamrolky alebo si môžeme upiecť sladké pusinky. 



Budeme potrebovať:

  • oddelené bielka z vajíčok
  • krupicový alebo práškový cukor (my používame krupicový)
  • kovovú misku na šľahanie
  • hrniec s vodou, na ktorý môžeme umiestniť misku
  • elektrický šľahač
Pravidlo: na jeden bielok potrebujeme 70 g cukru. 

Na jednu dávku cesta na domáce šamrolky potrebujeme zvyčajne 5 bielkov, teda budeme potrebovať 350 g cukru. 

Postup:
Do misky dáme bielky a časť z odváženého cukru.
Misku položíme na zapnutý sporák,
 kde už máme pripravený hrniec s horúcou vodou 

Začneme šľahať.

Po asi dvoch minútach pridáme zvyšok cukru.

A šľaháme ...

... a šľaháme. 

Asi po 7 - 10 minútach (podľa množstva)
 nám krém začne hustnúť.

Ak sa nám začnú na povrchu tvoriť "vlnky", máme hotovo. 
Celé šľahanie nad parou trvá asi 12 - 15 minút.

Misku zložíme z vriacej vody, položíme ju napr.
na utierku a ihneď ďalej šľaháme asi 5 - 6 minút,
aby krém trochu ochladol. Ak by sme ho nešľahali aj mimo pary,
 po naplnení by sa nám začal roztekať. 
A máme hotovo. 

Krém môžeme dať do cukrárskeho vrecka
a na plech vystlaný papierom na pečenie nastriekať pusinky. 
Pusinky pečieme v rúre vyhriatej na 90 stupňov asi hodinu.

Môžeme ním tiež naplniť šamrolky. Recept na šamrolky nájdete TU:
https://klubvareska.blogspot.com/search?q=%C5%A1amrolky







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára