Veľmi chutné koláčiky. Určite ich vyskúšajte. U nás sa po nich zaprášilo.
Budeme potrebovať:
1. Cesto:
- 480 g hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
- 190 g práškového cukru
- 90 g Hery
- 60 g medu
- 2 celé vajíčka
- 2 žĺtky
2. Vanilkový krém:
- 800 ml mlieka
- 80 g Zlatého klasu (2 balíčky po á 40 g)
- 1 vanilkový cukor
- 130 g kryštálového cukru
- 200 g masla (maslo si necháme zmäknúť pri izbovej teplote)
3. Šľahačka
- 500 ml smotany
- 1 vanilkový cukor
- stužovač šľahačky (nemusí byť)
Postup:
|
Najprv si pripravíme cesto. Do misky odvážime preosiatu múku, pridáme sódu bikarbónu a všetko dobre premiešame metličkou, aby sa nám koláčiky pri pečení "nenafukovali". |
|
Pridáme med, Heru, vajíčka, žĺtky, práškový cukor ... |
|
... a všetko vymiesime. Cesto môžeme hneď spracovať, no lepšie je nechať ho odpočívať aspoň 1 - 2 hodiny v chladničke. |
|
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm.Kruhovou formičkou alebo pohárom s priemerom asi 10 cm vykrajujeme kolieska. |
|
Kolieska rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov. |
|
Pečieme asi 8 - 10 minút (podľa rúry) dozlatista. |
|
Upečené kolieska necháme vychladnúť na rovnom povrchu (mriežka alebo tácka vyložená kuchynskou utierkou, aby sa kolieska neprilepili). |
|
Kým nám vychladnú kolieska, pripravíme si vanilkový krém. Tento krok môžeme urobiť pred samotným miesením a pečením koliesok, krém budeme mať skôr vychladnutý. Do hrnca dáme mlieko, cukor, Zlatý klas, vanilkový cukor.
|
|
Na miernom plameni varíme puding. |
|
Uvarený puding necháme vychladnúť, prikryjeme ho, aby sa nám pri chladnutí neurobila "kožka". |
|
Do vychladnutého pudingu zapracujeme mäkké maslo ... |
|
... a vyrobíme vanilkový krém. |
|
V ďalšej miske si ušľaháme šľahačku. |
|
Do cukrárskeho vrecka dáme vanilkový krém ...
|
|
... a nanesieme ho na kolieska. |
|
Na vanilkový krém lyžičkou rozmiestnime kopček šľahačky. |
|
Naplnené koliesko "priklopíme" druhým kolieskom. |
|
Krémeš posypeme práškovým cukrom. |
|
Hotovo. |
|
Koláčiky necháme vychladnúť v chladničke. |
|
A môžeme maškrtiť. Sú výýýbornééé!!! |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára