streda 5. mája 2021

Mandľové srdiečka s malinami

V nedeľu je Deň matiek. Mamičky môžeme prekvapiť aj sladkými srdiečkami s vôňou mandlí a malín. 



Budeme potrebovať:

  • 150 g zmäknutej Hery alebo masla
  • 100 g marcipánu
  • 1 žĺtok
  • 20 g mandľového cukru (ak nemáme nahradíme práškovým cukrom)
  • 30 g práškového cukru 
  • 250 g hladkej múky
Na polevu:
  • ružovú polevu z bielej čokolády (polotovar)
  • alebo 1 bielok, práškový cukor a potravinárske farbivo

Na ozdobenie:
  • mrazom sušené maliny (prípadne jahody)

Postup:
Do misky odvážime práškový cukor, pridáme na kúsky
 natrhaný alebo postrúhaný marcipán, žĺtok, zmäknutú
(vytiahneme ju aspoň hodinu pred miesením z chladničky)
Heru a mandľový cukor.

Všetko vyšľaháme ručným šľahačom.

Do vyšľahanej zmesi pridáme múku
a rukami vypracujeme nelepivé cesto.

Cesto zabalíme do fólie alebo igelitového vrecka
a necháme vychladiť v chladničke aspoň hodinu. 

Aspoň pol hodinu pred vaľkaním cesto
vytiahneme z chladničky, aby zmäklo.
 Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 0,4 cm.

Povykrajujeme srdiečka (môžeme využiť rôzne tvary).

Povykrajované srdiečka rozložíme
na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme asi 7 minút.

Upečené koláčiky necháme vychladnúť.

Ružovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Ak nemáme polevu, môžeme si vyšľahať redší sneh:
1 bielok vyšľaháme so 150 g práškového cukru,
pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva.

Pomocou hrubšieho štetca nanesieme polevu
 (prípadne namáčame srdiečka do polevy).

Ešte tekutú polevu posypeme rozdrvenými
mrazom sušenými malinami. 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára