V nedeľu je Deň matiek. Mamičky môžeme prekvapiť aj sladkými srdiečkami s vôňou mandlí a malín.
Budeme potrebovať:
- 150 g zmäknutej Hery alebo masla
- 100 g marcipánu
- 1 žĺtok
- 20 g mandľového cukru (ak nemáme nahradíme práškovým cukrom)
- 30 g práškového cukru
- 250 g hladkej múky
Na polevu:
- ružovú polevu z bielej čokolády (polotovar)
- alebo 1 bielok, práškový cukor a potravinárske farbivo
Na ozdobenie:
- mrazom sušené maliny (prípadne jahody)
Postup:
Do misky odvážime práškový cukor, pridáme na kúsky natrhaný alebo postrúhaný marcipán, žĺtok, zmäknutú (vytiahneme ju aspoň hodinu pred miesením z chladničky) Heru a mandľový cukor. |
Všetko vyšľaháme ručným šľahačom. |
Do vyšľahanej zmesi pridáme múku a rukami vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto zabalíme do fólie alebo igelitového vrecka a necháme vychladiť v chladničke aspoň hodinu. |
Aspoň pol hodinu pred vaľkaním cesto vytiahneme z chladničky, aby zmäklo. Vyvaľkáme ho na hrúbku asi 0,4 cm. |
Povykrajujeme srdiečka (môžeme využiť rôzne tvary). |
Povykrajované srdiečka rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme asi 7 minút. |
Upečené koláčiky necháme vychladnúť. |
Ružovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli. Ak nemáme polevu, môžeme si vyšľahať redší sneh: 1 bielok vyšľaháme so 150 g práškového cukru, pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva. |
Pomocou hrubšieho štetca nanesieme polevu (prípadne namáčame srdiečka do polevy). |
Ešte tekutú polevu posypeme rozdrvenými mrazom sušenými malinami. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára