Budeme potrebovať:
- 150 g hladkej múky
- 150 g mandľovej múky (môžeme pomlieť obielené mandle)
- 40 g kukuričného škrobu (GUSTIN)
- 1 polievkovú lyžicu pomarančovej šťavy
- postrúhanú kôru asi z jednej polovice pomaranča (alebo 1 čajovú lyžičku sušenej kôry)
- 100 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipku soli
Na dokončenie:
- 2 - 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 1 čajovú lyžičku mletej škorice
Postup:
Odvážime cukor, maslo, pridáme vanilkový cukor a štipku soli. |
Prešľaháme ručnými mixérom, pridáme šťavu a kôru z pomaranča. |
Znova prešľaháme. |
K vyšľahanej cukrovo-maslovej zmesi pridáme múku, kukuričný škrob, mandľovú múku ... |
... a rukami vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto rozdelíme na dve polovice. |
Každú polovicu vyvaľkáme na pomúčenej doske dlaňou na valček. |
Valček by mal byť hrubý asi 5 cm (priemer 5 cm). |
V miske zmiešame 2 - 3 polievkové lyžice kryštálového cukru a čajovú lyžičku škorice. |
Zmes cukru a škorice nasypeme na pracovnú dosku. |
Obidva valčeky v nej poriadne vyvaľkáme. |
Valčeky zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 2 - 3 hodiny do chladničky (môžeme aj na noc). |
Vychladnutý valček odbalíme z fólie, položíme na pracovnú dosku a nožom nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky. |
Asi takto. |
Pokrájané kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
Upečieme ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme asi 10 minút. |
Kolieska sú upečené, keď okraje zľahka zhnednú. Upečené kolieska rozložíme na mriežku a necháme ich vychladnúť. |
A máme napečené. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára