štvrtok 4. februára 2021

Gaštanové keksíky

 Budeme potrebovať:

  • 50 g hnedého cukru (hnedý cukor môžeme nahradiť kryštálovým)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g Hery alebo masla
  • 1 vajce
  • 1 balenie mrazeného gaštanového pyré (250 g)
  • 190 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 rozšľahané vajíčko na potieranie 


Postup:
Do misky odvážime cukor a Heru, pridáme vajce a vanilkový cukor.

Všetko vyšľaháme do peny.

Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva
 a gaštanové pyré.

Vypracujeme hladké nelepivé cesto. Ak by sa cesto lepilo,
opatrne pridáme trošku múky.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,4 - 0,5 cm.

Povykrajujeme rôzne tvary. Pekné sú kvetinky rôznych veľkostí.

Koláčiky poukladáme na plech vystalný papierom na pečenie
alebo fóliou na pečenie a natrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.

Na niektoré koláčiky môžeme pred pečením poukladať
kúsky pistáciových alebo lieskových orieškov. 

Koláčiky sú upečené, ak je ich povrch hnedastý. 

Po upečení sú koláčiky krásne mäkké. Ak máme radi sladké,
môžeme ich ešte posypať práškovým cukrom. 










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára