Budeme potrebovať:
- 50 g hnedého cukru (hnedý cukor môžeme nahradiť kryštálovým)
- 50 g kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 g Hery alebo masla
- 1 vajce
- 1 balenie mrazeného gaštanového pyré (250 g)
- 190 g hladkej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1 rozšľahané vajíčko na potieranie
Postup:
Do misky odvážime cukor a Heru, pridáme vajce a vanilkový cukor. |
Všetko vyšľaháme do peny. |
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a gaštanové pyré. |
Vypracujeme hladké nelepivé cesto. Ak by sa cesto lepilo, opatrne pridáme trošku múky. |
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,4 - 0,5 cm. |
Povykrajujeme rôzne tvary. Pekné sú kvetinky rôznych veľkostí. |
Koláčiky poukladáme na plech vystalný papierom na pečenie alebo fóliou na pečenie a natrieme rozšľahaným vajíčkom. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút. |
Na niektoré koláčiky môžeme pred pečením poukladať kúsky pistáciových alebo lieskových orieškov. |
Koláčiky sú upečené, ak je ich povrch hnedastý. |
Po upečení sú koláčiky krásne mäkké. Ak máme radi sladké, môžeme ich ešte posypať práškovým cukrom. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára