streda 20. januára 2021

Voňavé škoricové keksíky

 Budeme potrebovať:

  • 150 g masla alebo Hery
  • 100 g medu
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 550 g hladkej múky
  • 200 g hnedého cukru alebo kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky škorice
Postup:

Do misy preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok ...

... vanilkový cukor,

... hnedý cukor alebo kryštálový cukor, ..

... škoricu a premiešame. 

K dobre premiešanej sypkej zmesi pridáme
maslo nakrájané na menšie kúsky.

Všetko premiesime rukami na "drobeničku" a odložíme.

Do druhej misky dáme med a vajíčka.


Všetko vyšľaháme do peny.

Vyšľahané vajíčka s medom pridáme do drobeničky.


Vypracujeme nelepivé cesto. 

Cesto zabalíme do fólie a odložíme
do chladničky (najlepšie na noc). 

Odležané cesto vyberieme z chladničky
a necháme aspoň 1  hodinu v teple, aby sa nedrobilo.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary.

Koláčiky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 7 - 9 minút.

Koláčiky nesmú stmavnúť, sú hotové, ak zružovejú okraje. 
Upečené keksíky necháme vychladnúť na mriežke.
Po odležaní sú chrumkavé a voňavé. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára