Budeme potrebovať:
- 150 g masla alebo Hery
- 100 g medu
- 1 vanilkový cukor
- 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 550 g hladkej múky
- 200 g hnedého cukru alebo kryštálového cukru
- 2 čajové lyžičky škorice
Postup:
Do misy preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok ... |
... vanilkový cukor, |
... hnedý cukor alebo kryštálový cukor, .. |
... škoricu a premiešame. |
K dobre premiešanej sypkej zmesi pridáme maslo nakrájané na menšie kúsky. |
Všetko premiesime rukami na "drobeničku" a odložíme. |
Do druhej misky dáme med a vajíčka. |
Všetko vyšľaháme do peny. |
Vyšľahané vajíčka s medom pridáme do drobeničky. |
Vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto zabalíme do fólie a odložíme do chladničky (najlepšie na noc). |
Odležané cesto vyberieme z chladničky a necháme aspoň 1 hodinu v teple, aby sa nedrobilo. |
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. |
Koláčiky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 7 - 9 minút. |
Koláčiky nesmú stmavnúť, sú hotové, ak zružovejú okraje. Upečené keksíky necháme vychladnúť na mriežke. Po odležaní sú chrumkavé a voňavé. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára