utorok 26. januára 2021

Lenivé pagáče

Budeme potrebovať:

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g Hery alebo iného tuku
  • 1 kyslú smotanu (200 g)
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 1 žĺtok
  • vajíčko na potieranie 
  • semienka a hrubozrnnú soľ na posypanie
Postup:
Do misky odvážime múku,
pridáme kypriaci prášok do pečiva a premiešame.

K múke pridáme tuk nakrájaný na menšie kocky,
smotanu, žĺtok a soľ.

Vypracujeme nelepivé cesto. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 - 0,7 cm.

Poprekladáme ako pri všetkých pagáčikoch ...

a znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
Kolieskom vykrajujeme pagáčiky.

Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie,
natrieme vajíčkom (alebo len bielkom, ktoré nám zostalo),
posypeme soľou a semienkami podľa vlastného výberu.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút. 

Najlepšie chutia čerstvé, no mäkké sú aj na druhý deň.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára