Budeme potrebovať:
- 500 g polohrubej múky
- 250 g Hery alebo iného tuku
- 1 kyslú smotanu (200 g)
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 čajovú lyžičku soli
- 1 žĺtok
- vajíčko na potieranie
- semienka a hrubozrnnú soľ na posypanie
Postup:
Do misky odvážime múku, pridáme kypriaci prášok do pečiva a premiešame. |
K múke pridáme tuk nakrájaný na menšie kocky, smotanu, žĺtok a soľ. |
Vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 - 0,7 cm. |
Poprekladáme ako pri všetkých pagáčikoch ... |
a znova vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Kolieskom vykrajujeme pagáčiky. |
Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme vajíčkom (alebo len bielkom, ktoré nám zostalo), posypeme soľou a semienkami podľa vlastného výberu. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút. |
Najlepšie chutia čerstvé, no mäkké sú aj na druhý deň. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára