Budeme potrebovať:
- 2 kg pomarančov (z toho aspoň 3 kusy v BIO kvalite)
- 1 veľký BIO citrón
- 1 kg cukru
- 2 ks Džemko alebo Gelfix
Postup:
Pomaranče olúpeme, nakrájame. Na 3 - 4 pomarančoch a citróne necháme šupku. |
Ovocie pomelieme alebo rozmixujeme. |
Začneme zohrievať na miernej teplote. |
Z kila cukru odoberieme 4 polievkové lyžice a v miske ich zmiešame s Gelfixom alebo Džemkom. |
Gelfix zmiešaný s 4 lyžicami cukru pridáme k rozmixovanému ovociu. |
Dobre premiešame. |
Za stáleho miešania privedieme k varu. Na povrchu sa musia začať objavovať bublinky. |
Pridáme zvyšok cukru a dobre premiešame. |
Za stáleho miešania varíme asi 15 minút. |
Hotový džem nalejeme do pohárikov. |
Poháriky postavíme "hore dnom" asi na 5 - 6 minút, aby chytilo viečko. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára