štvrtok 8. októbra 2020

Frízske keksíky

Tradičné nemecké keksíky k dobrému čajíku a ku kávičke. Jednoduché a rýchlo pripravené. Sú sladké, krehké a ako stvorené pre maškrtenie počas jesenných večerov. 

Budeme potrebovať:
  • 125 g masla (môžeme použiť aj Heru alebo Smetol)
  • 50 g práškového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
  • 125 g maizeny (kukuričného škrobu)
  • 75 g hladkej múky
  • štipku soli
Postup:

Všetky suroviny odvážime do misky.

Rukami vypracujeme nelepivé cesto.
Nezľakneme sa, keď sa na začiatku cesto "nechce spojiť".
Usilovne miesime a výsledok sa dostaví.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 - 0,7 cm.
Povykrajujeme kolieska alebo iné tvary.

Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie
a upečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov.
Pečieme asi 10 minút.
Kolieska nesmú zhnednúť, no nesmú byť príliš mäkké, keď ich vyberáme z rúry.


Hotovo. Koláčiky môžeme posypať práškovým cukrom,
no netreba, sú dosť sladké. Dobrú chuť.





























 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára