Tradičné nemecké keksíky k dobrému čajíku a ku kávičke. Jednoduché a rýchlo pripravené. Sú sladké, krehké a ako stvorené pre maškrtenie počas jesenných večerov.
Budeme potrebovať:
- 125 g masla (môžeme použiť aj Heru alebo Smetol)
- 50 g práškového cukru
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 125 g maizeny (kukuričného škrobu)
- 75 g hladkej múky
- štipku soli
Postup:
Všetky suroviny odvážime do misky. |
Rukami vypracujeme nelepivé cesto. Nezľakneme sa, keď sa na začiatku cesto "nechce spojiť". Usilovne miesime a výsledok sa dostaví. |
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 - 0,7 cm. Povykrajujeme kolieska alebo iné tvary. |
Hotovo. Koláčiky môžeme posypať práškovým cukrom, no netreba, sú dosť sladké. Dobrú chuť. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára