štvrtok 14. mája 2020

Viedenské vanilkové rožteky


Budeme potrebovať:
§        100 g pomletých lieskových orieškov
§        300 g hladkej múky
§        100 g práškového cukru
§        štipku soli
§        200 g masla alebo Hery
§        2 žĺtky
§        3 balíčky vanilkového cukru

Postup:
 
Do misy dáme preosiatu múku, preosiaty práškový cukor,
nasekané lieskovce, štipku soli, ...

dva žĺtky, na kúsky pokrájané zmäknuté maslo
alebo Heru ...


... a vymiesime nelepivé cesto, ktoré zabalíme do
fólie a necháme odpočívať aspoň 2 hodiny v chladničke.

Cesto vytiahneme aspoň 15 minút pred pečením z chladničky.
Z cesta odoberáme kúsky o veľkosti vlašského orecha
vyformujeme guľôčky.

Guľôčky vyformujeme do tvaru valčeka ....

... a vytvoríme rožteky.

Rožteky premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 12 minút.

Počas pečenia rožtekov si pripravíme vanilkový cukor.


Ešte horúce rožteky obalíme vo vanilkovom cukre.


Hotové rožteky uložíme do plechovice vystlanej papierom
na pečenie alebo servítkou.
Najlepšie sú "odležané" aspoň 3 - 4 dni.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára