MEDOVO-ORECHOVÉ KOLÁČIKY
Sú to
koláčiky, v ktorých tradičné nahrádzame zdravým: med úplne nahradil cukor, takže môžeme
spokojne maškrtiť. Špaldová múka zasa chutí po orieškoch a je veľmi
výživná, no nahradiť ňou všetku bielu múku by nebolo rozumné. Koláčiky by boli
suché a tvrdé.
Budeme
potrebovať:
§
150 g špaldovej múky
§
200 g hladkej múky
§
150 g medu
§
1
žĺtok
§
150 g pomletých orechov
§
90 g masla alebo Hery
§
1
čajovú lyžičku rumu alebo pár kvapiek rumovej arómy
§
½
čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
Postup:
Do misy
odvážime obidve múky, pridáme med, žĺtok, orechy, maslo, kypriaci prášok
a rumovú arómu. Vymiesime nelepivé cesto, z ktorého formujeme guľôčky
vo veľkosti vlašského orecha. Guľôčky trochu sploštíme a urobíme
v nich jamku. Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie,
upečieme v rúre vyhriatej na 180 ̊C. Po vychladnutí do každej jamky dáme
džem alebo čokoládovú nátierku.
Cesto
môžeme aj rozvaľkať na pomúčenej doske, vyvaľkať na hrúbku 0,5 cm a povykrajovať
keksíky. Upečieme ich v rúre vyhriatej na 180 ̊C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára