štvrtok 21. marca 2019

Šamrolky z lístkového cesta


Budeme potrebovať:
§       1 balenie lístkového cesta
§       4 bielky
§       260 g kryštálového cukru
§       1 balíček vanilkového cukru (20 g)



Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,3 – 0,2 mm, nakrájame ho na pásiky hrubé asi 1,5 – 2 cm (podľa veľkosti kovovej trubičky) navinieme na trubičky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 180 ̊C.
Trubičky necháme vychladnúť.
 Vychladnuté trubičky naplníme bielkovým krémom a posypeme práškovým cukrom.

Krém:
Na 1 bielok potrebujeme 70 g kryštálového cukru (ak chceme pridať vanilkový cukor, 20 g od kryštálového cukru odrátame). Bielky šľaháme nad parou asi 20 minút, po odstavení z pary šľaháme ďalších 5 – 7 minút, aby sa krém netopil.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára