Budeme potrebovať:
§
1 balenie lístkového cesta
§
4 bielky
§
260
g kryštálového cukru
§
1 balíček vanilkového cukru (20 g )
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,3 – 0,2 mm , nakrájame ho na
pásiky hrubé asi 1,5 – 2 cm
(podľa veľkosti kovovej trubičky) navinieme na trubičky, ktoré poukladáme na
plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom
a upečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 180 ̊C.
Trubičky necháme vychladnúť.
Krém:
Na 1 bielok potrebujeme 70 g kryštálového cukru (ak
chceme pridať vanilkový cukor, 20
g od kryštálového cukru odrátame). Bielky šľaháme nad
parou asi 20 minút, po odstavení z pary šľaháme ďalších 5 – 7 minút, aby
sa krém netopil.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára