štvrtok 13. mája 2021

Smotanové mafiny s rebarborou

 

Budeme potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 125 g masla
  • 2 vajíčka
  • 450 ml šľahačkovej smotany
  • 3 dlhé stonky rebarbory (očistené a nakrájané na kocky)
Postup:
Múku a krupicový cukor odvážime do misky,
 pridáme vanilkový cukor a kypriaci prášok. Premiešame lyžicou.

Do druhej misky odmeriame smotanu, vajíčka a zmäknuté maslo. 

Smotanu, vajíčka a maslo vyšľaháme do peny.

Pridáme sypké prísady (múku, cukor, kypriaci prášok
a vanilkový cukor) a ručným šľahačom vyšľaháme cesto. 

Pripravíme si plech na mafiny
a vystelieme ho papierovými košíčkami.

Košíčky plníme asi do troch štvrtín cestom. Použijeme lyžicu.

Do cesta poukladáme na kúsky
nakrájané očistené rebarborové stonky. 

Mafiny vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Pečieme asi 20 - 25 minút. Sledujeme.

Mafiny musia byť zlatisté na povrchu. Vtedy sú upečené. 

Hotovo. Mafinky posypeme práškovým alebo vanilkovým cukrom. 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára