Budeme potrebovať:
- 250 g hladkej múky
- 120 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 125 g masla
- 2 vajíčka
- 450 ml šľahačkovej smotany
- 3 dlhé stonky rebarbory (očistené a nakrájané na kocky)
Postup:
Múku a krupicový cukor odvážime do misky, pridáme vanilkový cukor a kypriaci prášok. Premiešame lyžicou. |
Do druhej misky odmeriame smotanu, vajíčka a zmäknuté maslo. |
Smotanu, vajíčka a maslo vyšľaháme do peny. |
Pridáme sypké prísady (múku, cukor, kypriaci prášok a vanilkový cukor) a ručným šľahačom vyšľaháme cesto. |
Pripravíme si plech na mafiny a vystelieme ho papierovými košíčkami. |
Košíčky plníme asi do troch štvrtín cestom. Použijeme lyžicu. |
Do cesta poukladáme na kúsky nakrájané očistené rebarborové stonky. |
Mafiny vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. |
Pečieme asi 20 - 25 minút. Sledujeme. |
Mafiny musia byť zlatisté na povrchu. Vtedy sú upečené. |
Hotovo. Mafinky posypeme práškovým alebo vanilkovým cukrom. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára