štvrtok 18. júna 2020

Ovocná bublanina s kyslou smotanou z jednej misy


Budeme  potrebovať:
§        80 g zmäknutého masla
§        150 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
§        3 celé vajíčka
§        1 kyslá smotana (250 g)
§        200 ml mlieka
§        150 g polohrubej múky
§        150 g hladkej špaldovej múky
§        1 kypriaci prášok do pečiva
§        čerstvé, mrazené alebo zavárané ovocie

Postup:

Do misy odvážime cukor, maslo (môže byť aj Hera),
pridáme vanilkový cukor, mlieko a vajíčka ....


a jeden téglik smotany (250 ml).

Na najmenších otáčkach začneme opatrne miešať.


A miešame.

Hotovo. Vznikne riedka hmota.

Pridáme obe múky a balíček kypriaceho prášku do pečiva.

Pomaly všetko premiešame.

Hotovo.

Menší plech (asi 25 x 20 cm) vymastíme a vysypeme múkou.

Cesto nalejeme na plech.

Do cesta rozložíme ovocie podľa vlastného výberu.
Výborné sú jahody s čučoriedkami.


Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Pečieme asi 40 - 45 minút. Koláč kontrolujeme.


Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, rozkrájame
na úhľadné štvorce a posypeme cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára