Na rozkvas budeme potrebovať:
§
160 g hladkej ražnej múky
§
180 g vody
§
1
polievkovú lyžicu kvásku
Na dokončenie budeme potrebovať:
§
500 g hladkej pšeničnej múky
§
270 g vlažnej vody
§
1
čajovú lyžičku soli
§
2
polievkové lyžice olivového oleja
Na pizzu:
§
rajčinový
pretlak
§
strúhaný
syr
§
suroviny
podľa vlastného výberu (šunka, olivy, kukurica ...)
Postup:
Večer dáme do misy vodu, ražnú múku a polievkovú lyžicu kvásku ...
Všetko zamiešame a prikryjeme utierkou.
Necháme vykvasiť.
Ráno pridáme hladkú múku, soľ, olej a vodu.
Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť
asi 3 - 4 hodiny.
Vykysnuté cesto dáme na dosku ...
... rozdelíme ho na 3 - 4 bochníčky a necháme podkysnúť.
Po 10 - 20 minútach bochníčky rozvaľkáme ...
... a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pizzu obložíme surovinami podľa vlastného výberu.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme
do zlatista asi 15 minút.
Hotovo.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára