piatok 12. júna 2020

Kvásková pizza


Na rozkvas budeme potrebovať:
§        160 g hladkej ražnej múky
§        180 g vody
§        1 polievkovú lyžicu kvásku

Na dokončenie budeme potrebovať:
§        500 g hladkej pšeničnej múky
§        270 g vlažnej vody
§        1 čajovú lyžičku soli
§        2 polievkové lyžice olivového oleja

Na pizzu:
§        rajčinový pretlak
§        strúhaný syr
§        suroviny podľa vlastného výberu (šunka, olivy, kukurica ...)

Postup:

Večer si pripravíme rozkvas z vody, múky a kvásku.

Večer dáme do misy vodu, ražnú múku a polievkovú lyžicu kvásku ...



Všetko zamiešame a prikryjeme utierkou. 
Necháme vykvasiť.



Ráno pridáme hladkú múku, soľ, olej a vodu.



Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť
asi 3 - 4 hodiny.


Vykysnuté cesto dáme na dosku ...


... rozdelíme ho na 3 - 4 bochníčky a necháme podkysnúť.


Po 10 - 20 minútach bochníčky rozvaľkáme ...



... a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.


Pizzu obložíme surovinami podľa vlastného výberu.


Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme 
do zlatista asi 15 minút.

Hotovo.



Dobrú chuť!

























Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára