štvrtok 16. januára 2020

Domáce šamrolky



Na cesto budeme potrebovať:
  • 250 g šľahačkovej sladkej smotany
  • 250 g Palmarin
  • 400 g hladkej múky

Na krém:
  • 350 g cukru krupica
  • 5 ks bielkov

Do misky dáme studený Palmarin, múku a smotanu.

Vypracujeme nelepivé cesto a necháme
ho aspoň hodinu odpočívať v chlade.

Cesto rozvaľkámen a hrúbku asi 0,2 cm (na tenko).

Radielkom ho rozrežeme na pásy hrubé asi 2 - 2,5 cm.

Pásy cesta navíjame na trubičky,
ktoré sme jemne potreli tukom (Palmarin, Hera).

Cesto navinuté na trubičky rozložíme na plech vystlaný
papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. 

Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
Pečieme asi 10 - 12 minút.

Upečené šamrolky necháme mierne vychladnúť
a zvlečieme ich z kovových trubičiek. 

Šamrolky necháme úplne vychladnúť.

Trubičky naplníme snehovým krémom.
Použijeme cukrárske vrecko.

Naplnené šamrolky posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť😋!



























Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára