streda 29. januára 2020

Husárske šišky


Budeme potrebovať:
150 g hladkej múky
50 g pomletých lieskových orieškov
100 g masla alebo Hery
50 g práškového cukru
štipku soli
1 vanilkový cukor
1 žĺtok
Nutela alebo džem na plnenie

Postup:
Múku zmiešame s lieskovcami, soľou a práškovým cukrom. Pridáme vanilkový cukor, maslo, žĺtok a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Z cesta formujeme guľôčky o veľkosti vlašského orecha, v strede každej guľôčky urobíme koncom varešky alebo prstom jamku. Šišky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, upečieme v rúre vyhriatej na 180 ̊C. Pečieme asi 10 minút. Jamky vo vychladnutých šiškách plníme džemom alebo Nutelou a posypeme práškovým cukrom.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára