štvrtok 9. januára 2020

Brumíci


Prečo kupovať, keď si brumíkov môžeme pripraviť aj doma. A ešte je to aj zábava!

Budeme potrebovať:
  • 2 plné šálky polohrubej múky
  • 1 šálku krupicového cukru (môže byť aj hnedý)
  • 1 šálku mlieka
  • ¾ šálky oleja
  • 1 väčšie vajce
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ čajovej lyžičky citrónovej kôry
  • kakao na zafarbenie cesta

Postup:
Do misy nasypeme 2 šálky múky, premiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, mlieko, vanilkový cukor, olej, citrónovú kôru, vajce a ručných šľahačom vypracujeme cesto. Časť cesta môžeme odobrať, zmiešať ho s kakaom. Do vymastených formičiek na brumíkov dáme najprv lyžičkou trochu tmavého cesta (napríklad do labiek, bruška alebo ušiek) a potom zalejeme svetlým cestom. Môžeme tiež urobiť len svetlých alebo len kakaových brumíkov. Formy uložíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 – 180 ̊C asi 10 – 12 minút. Po upečení necháme formy s brumíkmi vychladnúť, inak by sa mohli brumíci pri vyklápaní pokaziť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára