streda 29. januára 2020

Bryndzové pagáčiky

Budeme potrebovať:
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g bryndze
  • 150 g masla alebo Hery
  • ½ čajovej lyžičky soli (môžeme vynechať)
  • 1 žĺtok
  • bielok na potieranie
  • sezamové, ľanové semienka na posypanie

Postup:
Múku, bryndzu, maslo, soľ a žĺtok zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ak sa lepí pridáme ešte múku. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm, preložíme ho a znova vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrajujeme malé kolieska, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pagáčiky potrieme rozšľahaným bielkom, posypeme semienkami ľanu, sezamu, maku a upečieme do zlatista v rúre vyhriatej na 180 ̊C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára