štvrtok 9. mája 2019

Medové srdiečkové koláčiky (nielen pre mamičky)


Blíži sa DEŇ MATIEK, preto sme si pre mamičky dnes napiekli srdiečkové koláčiky, ktoré sme napichali na špajle a vyrobili tak „sladké srdiečkové špízy“. Snehová poleva zafarbená na ružovo nám samozrejme chutila najviac.

Budeme potrebovať:
§        200 g polohrubej múky
§        300 g hladkej múky
§        125 g masla alebo Hery
§        1 kypriaci prášok do pečiva
§        85 g práškového cukru
§        2 celé vajcia
§        100 g medu
§        postrúhanú kôru z polovice citróna
§        pár kvapiek vanilkovej esencie

Postup:
Odvážime si obe múky a cukor,  premiešame s kypriacim práškom, pridáme med, vajcia, citrónovú kôru, vanilkovú esenciu a Heru. Vypracujeme hladké cesto, ktoré uložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,4 cm, povykrajujeme srdiečka. Srdiečka uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a upečieme v rúre vyhriatej na 170 ̊C. Srdiečka ozdobíme bielkovou polevou a napicháme na špajle.
Poleva:
160 - 170 g preosiateho práškového cukru, 1 bielok a gélovú potravinársku farbu vymiešame ručným mixérom do hladka. Na koláčiky môžeme nanášať pomocou špajle malé bodky alebo môžeme použiť cukrárske vrecúško s tenkým špicom.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára