štvrtok 16. mája 2019

Kakaové popraskance


Budeme potrebovať:
  • 60 g masla alebo Hery
  • 180 g kryštálového cukru (môžeme použiť aj hnedý cukor)
  • 1 veľké vajce
  • 180 g hladkej múky
  • 2 - 3 zarovnané polievkové lyžice kakaa
  • čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 -  3 kvapky rumovej alebo vanilkovej  arómy
  • práškový cukor na obaľovanie

Postup:

Do misky odvážime kryštálový cukor,
pridáme Heru alebo maslo a vajce. 


Všetko vyšľaháme ručným šľahačom.
Pridáme múku, kakao, vanilkovú alebo rumovú arómu
a kypriaci prášok. Rukami vypracujeme lepkavé cesto.

Z cesta formujeme guľôčky o veľkosti menšieho vlašského orecha.

Guľôčky obalíme v práškovom cukre.

Asi takto.

Koláčiky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.



Upečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme asi 10 minút.
Počas pečenia sa koláčiky popraskajú a zväčšia svoj objem.  





















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára