Budeme potrebovať:
- 2 vajíčka
- 2 šálky mlieka (môžeme použiť aj rastlinné mlieko, šišky sa podaria)
- 2 šálky múky
- 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 1 zarovnanú čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
- 60 g masla
- 2 štipky soli (jednu do cesta a jednu do bielkov)
- 1/3 šálky práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- pridať môžeme postrúhanú kôru z citróna alebo pomaranča
- jahodový (alebo iný) džem
Postup:
Vajíčka rozbijeme - žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme do peny so štipkou soli. |
K žĺtkom pridáme maslo, práškový a vanilkový cukor a citrónovú kôru. |
Všetko prešľaháme. |
K prešľahanej zmesi pridáme múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. |
Ďalej pridáme mlieko. |
Všetko znovu vyšľaháme. |
Nakoniec do cesta zapracujeme sneh z bielkov. |
Cesto má mať hustotu cesta na palacinky. |
Panvicu s jamkami vytrieme olejom. |
Naplníme cestom nie úplne do plna. |
Do každého cestíčka pridáme lyžičkou džem. |
A prelejeme ešte cestom. |
Šišky po prepečení jednej strany opatrne otočíme na druhú stranu. |
Hotovo. Môžeme posypať práškovým cukrom, podávať s horúcim ovocím alebo šľahačkou. Výborné sú aj "len tak". |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára