piatok 12. mája 2023

Vanilkové donutky


Budeme potrebovať:

  • 1 vajce
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • pár kvapiek vanilkového extraktu (esencie)
  • 1 polievkovú lyžicu oleja
  • 3/4 hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
  • štipku soli
Postup:
Z bielku so štipkou vyšľaháme tuhý sneh.

Žĺtok vyšľaháme s cukrom, olejom a vanilkovým extraktom.

Hotovo.


K vymiešanému žĺtku s cukrom pridáme múku,
kypriaci prášok, štipku soli a mlieko.

Vznikne nám cesto podobné cestu na lievance.
Ak je príliš riedke, opatrne pridáme trochu múky.

Cesto pomocou cukrárskeho vrecka naplníme
 do vymastených jamiek v rozpálenom donutkovači
alebo použijeme plech na donuty. Donutky pečieme v rúre pri
teplote 180 stupňov a v donutkovači pri teplote asi 200 stupňov.
Upečené donutky ozdobíme čokoládou a cukrovou ryžou.






























Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára