štvrtok 16. marca 2023

Lentilkové cookies


Budeme potrebovať:

  • 125 g masla alebo Hery
  • 180 g kryštálového cukru (môžeme použiť aj hnedý cukor)
  • 1 vajce
  • 250 g hladkej múky
  • 1 kopcovitú polievkovú lyžicu maizeny
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipku soli
  • lentilky
Postup:
Do misky odvážime maslo, cukor a pridáme vajce.

Všetko rozšľaháme mixérom.

Do vymiešanej zmesi pridáme múku zmiešanú
 s kypriacim práškom a štipkou soli, maizenu a smotanu.

Rukami vypracujeme lepkavé cesto.

Z lepkavého cesta formujeme guľôčky o veľkosti
väčšieho vlašského orecha, ktoré trochu stlačíme prstami.

Do každej guľôčky dáme lentilky (môžeme vynechať).

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút.
Po upečení necháme vychladnúť na plechu,
aby cookiesky stvrdli, lebo horúce sú veľmi mäkké.




















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára